No normální cestě přes Dome du Gouter jsou pro výstup ideální podmínky. Ode dneška navíc jezní i dřívější vláček, takže se dá stíhat být na přechodu kuloáru už kolem jedenácté dopolední.
Několik novinek se týká stanování. Jediné oficiálně povolené místo pro stany je u chaty Tete Rouse, nad Gouterem je stanování zakázáno a všichni krom některých občanů české republiky to dodržují.
Na hřebeni je našlapaná dobrá stopa a sníh je v raních hodinách perfektně umrzlí a nese. Aktuálně je velmi nebezpečný kuloár, pro přechod jsou vhodné mačky a zejména kolem poledne v kuloáru poměrně dost padá kamení, které na sněhu nabírá poměrně velkou rychlost.
|
 Aig. du Bionasay |
 Aig. du Gouter |
 Aig. du Midi z Aig. du Gouter |
 Cestou k Tete Rouse |
 Jirka a Michal na pilíři |
 Jirka a Michal na vrcholu |
 Mezi Nige d´Angle a Tete Rouse je zatím poměrně hodně sněhu |
 Mont Blanc |
 Nad chatou Gouter |
 Pilíř na Gouter |
 Pohodový odpočinrk u chaty Vallot na sestupu |
 Poslední metry k vrcholu |
 Ranní odchod od bytu |
 Snídaně 2.00, odchod 2.30 |
 Těsně pod vrcholem |
 U chaty Valott |
 Vrcholový hřeben od chaty Valott |
 Zákres klasické výstupové trasy na plakátu na chatě |